Magyar Államkincstár közérdekű megkeresése

Rendkívüli helyzet kezelése

A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a Magyar Államkincstár illetékes elnökhelyetteséhez a csatolt, alábbiak szerinti levéllel fordultunk a mai napon.

Tisztelt Elnökhelyettes Asszony !

Tagszervezeteink kérdései alapján azzal kapcsolatban kérünk tájékoztatást, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára milyen intézkedéseket terveznek bevezetni.
Külön is felvetették, hogy a sorra kerülő intézkedések körében tervezik-e a felfüggesztett termelői csoport kifizetések helyzethez illő, a jogszabályok szerint méltányos és gyors lezárását, továbbá a beruházási jogcímekhez tartozó kifizetések felgyorsítását.
Ugyancsak érdeklődünk, hogy várható- e türelmi idő bevezetése ügyfeleik számára a folyamatban lévő esetleges fellebbezések benyújtásának határidejét illetően az ügyfelek igazolt akadályoztatása esetén.
Tisztelettel kérem a fenti kérdésekben tájékoztatását megköszönve egyidejűleg az egyszerűsített kifizetésekre való felkészüléssel kapcsolatban már nyilvánosságra hozott felhívását. (Kapcsolódó link: mvh.allamkincstar.gov.hu/-/idoben-fel-kell-keszulni-az-egyseges-kerelem-benyujtasara )
Tisztelettel:
Budapest, 2020. március 18.

 

HANGYA Elnöksége