Új elnök a takarékszövetkezeti szövetség élén

Túri Dénes az OTSZ új elnöke

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) megtartott közgyűlése Turi Dénes korábbi alelnököt választotta a szövetség elnökévé, elődje, Demján Sándor az OTSZ örökös tiszteletbeli elnöke lett.

A tagszervezetek a közgyűlésen kinyilvánították, hogy támogatják a közösen kialakított integrációs célokat és stratégiát, és fontosnak tartják, hogy ez a szektor valamennyi tagjának összefogásával valósuljon meg.
A közgyűlés elfogadta a szövetség 2017. évi munkaprogramját és költségvetését, egyben hangsúlyozta az érdekképviseleti tevékenység fontosságát az integrációs együttműködés újragondolása és az annak alapján kialakítandó integrációs feladatmegosztás szem előtt tartásával.
Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos Demján Sándor érdemeit méltatva azt mondta, tudásának megosztása, javaslatai és kritikái nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a takarékszövetkezeti integráció kormány által elfogadott stratégiája teljes mértékben tükrözi a szektor céljait és értékeit, az integrációban pedig minden eddiginél hangsúlyosabban érvényesülnek a takarékszövetkezetek elképzelései és szándékai.

Forrás: MTI