A termelői közösségek jobb finanszírozásáért

Együttműködési megállapodást kötött a HANGYA az MKB Bankkal

A mai napon került sor a két szervezet közötti együttműködési megállapodás aláírására. Az együttműködési megállapodással a két fél kifejezi kölcsönös érdekét a termelői együttműködések gazdálkodási feltételeinek elősegítésében.

Az aláírás után Patay Vilmos, a HANGYA elnöke kifejtette, hogy az MKB Bank agrárportfóliójának kiépülése új lehetőségeket kínál az ágazat számára. Az MKB-val történő együttműködést, együtt gondolkodást azért tartja fontosnak a HANGYA, mivel az ágazat előtt álló egyik legfontosabb kihívás, a kínálati koncentráció fokozása a termelők alkupozíciója érdekében csakis a termelők szövetkezeti együttműködésén keresztül lehet eredményes. Ehhez ugyanakkor jól illeszkedő banki termékek szükségesek, az ügyfélre szabott megoldások kialakításában egy induló üzletág tevékenysége mindig innovatív megoldásokat hoz.

Bakonyi András, az MKB Bank Vállalati és Treasury vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az MKB Pénzügyi Csoport az évről-évre egyre erősödő pénzügyi eredmények mellett, kiemelkedő sikereket ért el partner-rendszerének kiépítése területén is: olyan gazdasági szereplőkkel léptett együttműködésre, amelyek saját területükön a legmagasabb szakmaiságot képviselik és ezáltal a legnagyobb elismertséget mondhatják magukénak. Ebbe a sorba illeszkedik a CIG Pannóniával, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a MEGFOSZ-szal korábban vagy a közelmúltban a MAGEOSZ-szal létrejött együttműködési megállapodás. Biztos, hogy a HANGYA Szövetkezeti Együttműködéssel létrejött együttműködés tovább erősíti az MKB Pénzügyi Csoportot. A most megkötött együttműködés céljának azt tekintik, hogy a termelők számára folyamatosan naprakész pénzügyi megoldásokat biztosítsanak és tájékoztassák őket az agrárfinanszírozással kapcsolatos lehetőségekről, tudnivalókról.