Megindulhat a méz exportja Kínába

| 2017. november 29.

Az agrártárca vezetője a megbeszéléseket követően partnerével aláírta a Kínába irányuló méz exportjáról szóló megállapodást. Emellett egyeztettek arról, hogy szorosabb együttműködés jön létre a kínai tartományokkal.

 

A kínai tartományokkal való együttműködés kiszélesítése és a tudományos együttműködés fejlesztése mellett számos további mezőgazdasági együttműködésre is lehetőség nyílik a magyar-kínai magas szintű tárgyalások eredményeként – jelentette ki szerdai tárgyalásai után Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Mint mondta, az együttműködés kiterjedhet az e-kereskedelemre, valamint az agrárdigitalizációval kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok cseréjére.

A felek egyetértettek abban, hogy a jövőben szorosabbra fűzik az agrárerdészet terén kialakítandó kapcsolatokat is. Egy harmadik témában pedig még konkrétabb egyezség jött létre: a tárcavezető partnerével együtt aláírta a Kínába irányuló méz exportjáról szóló megállapodást. Fazekas szerint így valamennyi magyarországi méztermelő előtt megnyílhat a lehetőség, hogy a kínai piacra juttassa a kiváló minőségű magyar mézet.

(FM Sajtóiroda)