Szövetkezeti kitüntetés a Nemzetközi Szövetkezeti Napon

Szövetkezetek ünnepe

Hazánkban 2016. július 1.-én került sor a Szövetkezetek Nemzetközi Npjának megünneplésére. Az idei év SzNSZ által közzétett mottója: „ A Szövetkezetek: erő a cselekvésre a fenntartható jövőért.” 

A központi ünnepi eseményen gróf Károlyi Sándor szobrának megkoszorúzása után Patay Vilmos, mint az OSZT elnöke tartotta ünnepi megemlékezését, és ebben az évben Ván Jenő, a Gazda Tej Szövetkezet elnöke vehette át az országos szövetség elismerő kitüntetését.

 A központi megemlékezés ünnepi beszéde, amelyet a csatolmány tartalmaz, értékelte az elmúlt esztendő eseményeit, ágazati szövetségi elképzeléseket. Hangsúlyozta, hogy a szövetkezetek a helyi gyökerekre épülve, és a tagság általi demokratikus irányításuk révén kivételes szerepet játszanak a fenntartható gazdasági növekedés, a szociális fejlődés és a környezeti felelősség megvalósulásához. A jogi környezet ezirányú változásához az OSZT a lengyel országos szövetkezeti szervezettel közösen európai szinten kíván fellépni, ehhez az ünnepi ülés közfelkiáltással erősítette meg az OSZT Elnökség által adott mandátumot.

A koszorúzáson, és a központi ünnepségen készült fényképek a következő linken érhetők el: https://drive.google.com/folderview?id=0B6DRjzdzysRyTUlRNFZ1dXQ0bUU&usp…

  

 

Csatolmány Méret
Ünnepi beszéd szövetkezetek napján 90 KB