Szövetkezés, minőség, globális kihívások

HANGYA részvétel tudományos rendezvényeken

Október és november folyamán nemzetközi és hazai tudományos rendezvényeken mutatta be dr. Szabó Zoltán főtitkár a HANGYA Szövetkezetek Együttműködése által képviselt szakmai álláspontot.

Október 26-27.-én került sor a Nemzetközi Minőségügyi Szervezet világkonferenciájára, ahol a poszter szekcióban került bemutatásra szervezetünk összegző javaslata a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó rövid ellátási lánc minőségügyi összefüggéseire a "Short food chain" c. anyag kiállításával.

Az MTA VEAB Szociológiai Munkabizottsága rendezésében, a Magyar Tudomány Ünnepe tiszteletére megtartott tudományos konferenciára november 21.-én került sor. A szervezők a konferencia bevezető előadására szervezetünk főtitkárát kérték fel. A "Szövetkezeti válasz a globalitás kontra lokalitás paradigmájára" c. előadás a résztvevők körében nagy érdeklődést váltott ki, és több résztvevő is jelezte, hogy e témában együtt kíván működni szervezetünkkel.

A Minőségügyi Világkonferencián bemutatott poszter részleteinek bemutatására kerül sor Szegeden az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság „Minőségmenedzsment az élelmiszergazdaságban 2015” konferenciáján „A minőségügy és a rövid ellátási lánc (REL) kapcsolata”c. előadásban. A konferencia a téma további vizsgálatát a vonatkozó Vidékfejlesztési Program tematikus alprogramjának jövője szempontjából kiemelten fontosnak tekintette, és további elemzésekben kíván a témával foglalkozni.