Közgyűlést tartott a HANGYA

Éves közgyűlés és szakmai program

A HANGYA Szövetkezetek Együttműködésének éves rendes közgyűlése szakmai programokkal bővítve került lebonyolításra 2015. május 29.-én.
Az éves beszámoló vitáját, és elfogadását követően került sor Tarpataki Tamás főosztályvezető „A termelői együttműködések stratégiai szerepe az agrárágazat 2014-2020 közötti megújulásában” c. előadására, majd HANGYA kitüntetések (ld. csatolmány) átadására került sor. Az ebédszünet előtt került sor a csatolt közgyűlési zárónyilatkozat elfogadására.

Az ebédszünet után folytatódott a szakmai program, amelyben először Dr. Dragovácz Nikoletta, az MVH elnökhelyettese adott tájékoztatást a 2020-ig tartó támogatási ciklus megújult eljárási rendszeréről, és arról, hogy erre a kifizető ügynökség miként alakítja át tevékenységét. Ezt követően Fülepi János, a Miniszterelnökség munkatársa foglalta össze a a termelői együttműködések számára megnyíló támogatási lehetőségeket a 2014-ben induló vidékfejlesztési programokban. A rendezvény záró programjában került sor az új Polgári Törvénykönyv szövetkezetek működésére gyakorolt hatásainak áttekintésére. Bodzási Balázs helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a szövetkezeti alapszabály határidőn túli módosítása esetében a 2015. évi II. tv. alapján nincs szankcionálás, továbbá a belső kiadványként kiadott értelmező anyagunkkal egyetértve felajánlotta, hogy június elején a problémák megoldására az IM keretében létrehozott bizottság elé terjeszti a Ptk. által a szövetkezeti működésben jelentkező zavarok kérdését.

A közgyűlésről részletes sajtóanyag:

http://www.agroinform.com/gazdasag/hangya-hatarozatok-2015-re-22967

További cikkek:

http://www.hirado.hu/2015/05/29/a-hangya-szovetkezeti-egyuttmukodes-eve…

http://stockportal.hu/index.php/a-hangya-szovetkezeti-egyuttmukodes-eve…

http://figyelo.hu/cikkek/419690-ennyi-a-hangya-szovetkezeti-egyuttmukod…-

http://www.napigazdasag.hu/cikk/45056/

http://profitline.hu/hircentrum/hir/333424/A-Hangya-Szovetkezeti-Egyutt…

http://gondola.hu/cikkek/96593-Erosodott_a_Hangya.html